2011. szeptember 23., péntek

Lükő Gábor : A moldvai csángók : a csáng - Jelenlegi ára: 2 705 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A moldvai csángók : a csángók kapcsolatai az erdélyi magyarsággal(Lükő Gábor művei 2. )A könyv listaára: 2850 Ft. Leírás:
Lükő Gábor sokoldalúan felkészült tudós ember volt, aki alapos helyszíni vizsgálatokkal egészítette ki nyelvészeti, néprajzi és történeti ismereteit. Összehasonlító elemzései új távlatokat nyitottak e messzire szakadt népcsoport, a moldvai csángók megismerésében, kutatásainak eredményei pedig teljesen megváltoztatják a moldvai csángókról alkotott fogalmainkat. A csángók Moldvába első telepesekként érkeztek, erre vonatkozóan cáfolhatatlan bizonyítékokat talált a szerző. A letelepedés ideje a magyarok első csoportjának esetében Nagy Lajos (1326-1382) korára tehető, aki a tatárok szövetségesét, a litvánokat lengyel segítséggel leverte. Letelepedésük eredeti oka a tatárok elleni védekezés volt, amelyet sikerrel végre is hajtottak mindaddig, amíg a törökök dél felől meg nem közelítették az országot. Az elkövetkező háromszáz év során a városi magyarság teljesen, a falusi zömmel elrománosodott, ennek a folyamatnak vallási okai voltak. A református magyarság ugyanis semmilyen támogatást nem kapott, a görög-katolikus román hívek viszont kiváltságos helyzetben voltak. A vallás váltása okozta a nyelvi váltást. Azt, hogy a mai moldvai román személy- és földrajzi nevek eredetileg magyar nevek voltak egyértelműen bizonyítja Lükő. A Moldvába települt magyarok másik csoportja a 15. század folyamán érkezett a Tatros és a Bodza völgyébe, ők katolikusok voltak, magyarságukat, illetve székely mivoltukat mára többnyire csak vallásuk igazolja, többségük pedig már románul beszél. Lükő Gábor a két magyar népcsoport kultúrájának vizsgálatát részletes, széles körű elemzésnek vetette alá, összehasonlította a moldvaiak, valamint a Szamos-völgyi magyarok és a csíki székelyek Nyelvjárását, Folklórját, Zenefolklórját, Díszítőművészetét, Viseletét, Lakását és Gazdálkodását. A kötet kiegészül a moldvai magyarság településeinek adattárával, Mutatókkal, irodalomjegyzékkel, valamint román, angol és német összefoglalókkal. Minden néprajzi gyűjtemény fontos darabja, és a magyarság történelmével, kisebbségi helyzetével kapcsolatos gyűjteményekben is elhelyezendő. ISBN: 963-00-8224-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 10. 00 és 17. 00 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 705 Ft

Az aukció vége: 2011-09-24 04:57
. Lükő Gábor : A moldvai csángók : a csáng - Jelenlegi ára: 2 705 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése